Alueellisen pandemiatyöryhmän tiedote 18.11.2020

Länsi-Pohja edelleen kiihtymisvaiheessa – jo yli tuhat määrätty karanteeniin

Epidemiatilanne on Länsi-Pohjassa edelleen kiihtymisvaiheessa. Tapausmäärien kasvu on kuitenkin hidastunut ja ilmaantuvuusluku on viime päivien aikana kääntynyt laskuun. Korkeimmillaan kahden viikon ilmaantuvuus oli Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella 125 sataatuhatta asukasta kohden. Tänä aamuna on todettu neljä uutta tartuntaa.

Tartuntaketjujen jäljittäminen on onnistunut edelleen hyvin, mutta kaikkien tartuntojen alkuperä ei kuitenkaan ole tiedossa. Viimeisen viikon aikana todetuista tartunnoista noin puolet on tullut karanteenien sisällä.

Tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin on Länsi-Pohjan alueella määrätty syksyn aikana yhteensä yli tuhat henkilöä.

Covid-19-tapaukset Länsi-Pohjan alueella 1.9.2020 alkaen (altistuneet/positiiviset):

  • Tornio 645 / 79
  • Kemi 167 / 19
  • Keminmaa 73 / 6
  • Tervola 59 / 12
  • Ylitornio 53 / 8
  • Simo Alle viisi tapausta

Ei yli kymmenen hengen kokoontumisia

Vaikka tartuntojen määrä on tällä hetkellä laskusuunnassa, ei epidemiatilanne ole vielä rauhoittunut toivotulla tavalla. Tämän vuoksi alueellinen pandemiatyöryhmä vahvasti suosittelee, että yli kymmenen hengen kokoontumisia ei nyt järjestetä. Suositus on voimassa koko sairaanhoitopiirin alueella 2.12.2020 asti. Myös kaikki muut suositukset ovat edelleen välttämättömiä ja voimassa.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin internet-sivuille.

Alueen väestö on ottanut aiemmat suositukset vakavasti ja esimerkiksi maskien käyttö on lisääntynyt kiitettävästi kaupoissa ja muilla julkisilla paikoilla. Alueellinen pandemiatyöryhmä kiittää myös tapahtumajärjestäjiä, yrityksiä ja urheiluseuroja suosituksien noudattamisesta ja tapahtumien peruuttamisesta. Tällä on ollut suuri merkitys epidemian hillitsemisessä.

 

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä

Lisätietoja antaa: johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, 040 352 1097Muita uutisia