Hallitukselta uusia linjauksia koronatilanteeseen – Oulunkaaren alueella rauhallista

Hallitukselta uusia linjauksia koronatilanteeseen – Oulunkaaren alueella rauhallista
Valtioneuvosto kertoi tänään tiukemmista toimista koronapandemian torjunnassa sekä siirtymisestä koronastrategian tasolle kaksi. Koronatilanne on pahentunut etenkin pääkaupunkiseudulla. Tiukentuneet toimet kohdistuvat alueisiin, jotka ovat epidemian leviämisvaiheessa, ja ne tarkoittavat kiristyneitä rajoituksia mm. aikuisten ryhmätoimintoihin, julkisten tilojen käyttöön ja kokoontumisiin.
Samoja rajoituksia suositellaan käyttöön myös kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla. Oulunkaaren kunnat kuuluvat sairaanhoitopiireihin, jotka ovat molemmat epidemian kiihtymisvaiheessa. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu huomenna tilannekatsaukseen käsittelemään uusia suosituksia. Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä kokoontuu aiheesta ensi viikolla.
”Huomenna käymme läpi uudet linjaukset sekä niiden mukaiset rajoitukset ja suositukset Pohjois-Pohjanmaalla. Tiedotamme omalta osaltamme kuntalaisia uusista suosituksista ensi viikolla”, kertoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.
Hallitus myös kertoi valmiudestaan todeta poikkeusolot koko maahan ensi viikolla. Poikkeusolojen tullessa voimaan kaikilla alueilla, jotka ovat epidemian leviämis- tai kiihtymisvaiheessa, otetaan 8.3 – 28.3. käyttöön lisätoimenpiteitä nyt määriteltyjen tiukempien rajoitusten lisäksi. Tällaisia toimenpiteitä ovat mm. peruskoulun yläluokkien etäopetus ja yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen. Oulunkaarella tilannetta seurataan tiiviisti ja myös sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä uusista linjauksista odotetaan.
Oulunkaaren alueella koronatilanne on pysytellyt viimeisen kahdeksan päivän aikana samana, eikä muutoksia koronavirustartuntojen määrään ole tullut. Iissä tartuntoja on edelleen 39, Pudasjärvellä 14, Simossa seitsemän ja Utajärvellä 10. Vaalassa tartuntoja on edelleen alle viisi.
”Meillä on tällä hetkellä rauhallista, mutta myös huolta alkaneesta lomakaudesta ja sen vaikutuksista on. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla kotimaan matkailun lisääntyminen näkyy ilmaantuvuuslukujen hienoisena nousuna. Vahvasti suosittelemme kuntalaisia koko Oulunkaaren alueella käyttämään maskeja ja huolehtimaan tarkasti muistakin koronaturvatoimista, koska ihmiset viettävät nyt hiihtolomiaan ympäri Suomen”, muistuttaa Tuula Saukkonen.
Lisätietoja:
Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com
Ritva Väisänen, terveyspalveluiden palvelupäällikkö, Oulunkaari P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.comMuita uutisia