Koronarokotustodistus matkustamista varten

Jos tarvitset koronarokotustodistuksen esimerkiksi matkustamista varten: 

 

-Tulosta EU:n rokotustodistuksesi itse kirjautumalla osoitteeseen omakanta.fi.
Tällä hetkellä todistus sisältää vain tiedot koronarokotuksista. 14.7. alkaen Omakannasta voi tulostaa koko kolmiosaisen EU:n koronatodistuksen, joka sisältää tiedot koronarokotuksista, koronatestin tuloksen ja tiedon sairastetusta koronasta.

-Tiedot eivät välttämättä näy Omakannassa heti. Esimerkiksi rokotustiedon siirtyminen Omakantaan kestää 1-5 arkipäivää.

-Jos sinulla ei ole Omakantaan tarvittavia pankkitunnuksia ja tarvitset todistuksen, soita oman kuntasi koronarokotusnumeroon. Henkilökunta voi toimittaa paperisen todistuksen rokotteen saamisesta, mutta se ei ole virallinen EU:n rokotustodistus. Heinäkuun lopusta lähtien henkilökunta voi toimittaa myös virallisen EU-todistuksen.

-Jos todistus on puutteellinen tai virheellinen, soita oman kuntasi koronarokotusnumeroon. Tietojen korjaaminen koronatodistusta varten vie aikaa muulta hoitotyöltä. Ota siis yhteyttä vain, jos todella tarvitset todistuksen lähiaikoina.
-Kirjaamiskäytännöt ovat muuttuneet pitkän korona-ajan kuluessa, minkä vuoksi todistuksissa näkyy paljon puutteita. Tiedot rokotuksista, testituloksista ja koronan sairastamisesta kyllä löytyvät ammattilaisten järjestelmistä. Ne on vain voitu kirjata eri tavalla niin, että Omakannan järjestelmä ei saa näkymään niitä todistuksessa juuri oikealla tavalla.

-Matkustamista ei edelleenkään suositella. Matkustajan tulee itse selvittää, minkälaiset rokotus- ja muut todistukset sekä testitulokset kohdemaahan matkustaessa ja sieltä palatessa vaaditaan.

Lisätietoja EU:n koronatodistuksista:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/koronatodistus

https://www.kanta.fi/koronatodistus

https://www.kanta.fi/koronatodistus-ukk

https://reopen.europa.eu/fi/

 Muita uutisia