Oulunkaaren koronatilanne 10.2.2021

Oulunkaaren koronatilanne 10.2.2021

Kuluneen seitsemän päivän aikana Oulunkaaren alueella on tullut esille kaksi uutta koronavirustartunta. Iissä tartuntojen määrä on kasvanut yhdellä 38:aan ja Pudasjärvellä yhdellä tartunnalla 14:ään. Utajärvellä tartuntoja on edelleen 10, Vaalassa tartuntoja on alle viisi. Simossa tartuntoja on kuusi, mutta THL:n valtakunnallisella kartalla tartuntaluku on 7 johtuen Simossa testatun ulkopaikkakuntalaisen positiivisesta tuloksesta.

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan koronvirustartuntojen määrä ja ilmaantuvuus ovat alueella laskusuunnassa ja epidemiatilanne on rauhallinen. Koordinaatioryhmän suosituksen mukaan toisen asteen oppilaitokset, kuten lukiot ja ammattikoulut, voivat palata lähiopetukseen 10.2. alkaen. Jos tilanne jatkuu hyvänä ja paluu epidemian perustasolle on mahdollinen, muiden rajoitusten asteittaista purkamista pohditaan ensi viikolla. Tällä hetkellä muut suositukset ovat Pohjois-Pohjanmaalla voimassa 28.2. saakka.

”Pohjois-Pohjanmaalla otetaan tällä hetkellä paljon näytteitä, mutta tartuntoja on tullut esille vain yksi prosentti otetuista näytteistä. Länsi-Pohjan alueella rajatestaus laajenee ympärivuorokautiseksi. Toivottavasti sen avulla muuntoviruksen leviäminen Suomen puolelle pystytään estämään, vaikka sitä ei vielä sairaanhoitopiiriemme alueilla olekaan havaittu. Molemmissa sairaanhoitopiireissä ollaan edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Kaiken kaikkiaan on todella hienoa, että tilanne on mennyt parempaan suuntaan. Olemme olleet tässä tilanteessa viimeksi syksyllä. Suuret kiitokset ihmisille siitä, että rajoituksia ja ohjeita on maltettu noudattaa”, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Simon alueella Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin pandemiaryhmä jatkoi rajoitusta, joka koskee yli 18-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa. Se suositellaan keskeytettäväksi 18.3.2021 saakka, mutta kunnat tekevät omat päätöksensä liikuntapaikkojen käytöstä ja niiden sulkemisesta. Pandemiaryhmä myös suosittelee toisen asteen oppilaitosten lähiopetuksiin koronaturvallisuusohjeiden noudattamista. Samalla mahdollistuu lähiopetus ja hybridiopetus kunnassa vallitsevan epidemiatilanteen mukaan. Muut suositukset ovat edelleen voimassa.

Koronarokotukset ovat jatkuneet edelleen myös Oulunkaaren alueella, ja ensimmäisen rokotteen on saanut tällä hetkellä noin 920 henkilöä. Toinen rokote on annettu noin 250 henkilölle. Rokotuksia on tällä viikolla alettu antaa yli 80-vuotiaille sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuville omaishoitajille. Rokotuksiin kutsutaan soittamalla henkilölle kotiin, ja tällä hetkellä ajanvarauksia ei voi tehdä itse. Myös kuntakohtaiset rokotusnumerot avautuvat kuntalaisten käyttöön. Numeroista voi kysyä koronarokotuksista, mutta ajanvarauksia niistä ei vielä voi tehdä. Laajemmat rokotteisiin liittyvät uutiset löydät täältä: https://www.oulunkaari.com/paivittyva-koronarokotustiedote/

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, johtava lääkäri, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Liisa Cajan-Suokas, terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 040 630 1336, liisa.cajan-suokas@oulunkaari.comMuita uutisia