Oulunkaaren koronatilanne 14.4.2021

Oulunkaaren kunnissa on viimeisen seitsemän päivän aikana tullut esille 11 uutta koronavirustartuntaa. Valtaosa tartunnoista (8 tartuntaa) liittyy Pudasjärvellä esille tulleeseen tartuntaryppääseen, jonka seurauksena on asetettu karanteeniin yli 100 ihmistä ja myös Hirsikampuksen yläkoulu on siirretty varotoimenpiteenä etäopetukseen. Pudasjärvellä tartuntojen kokonaismäärä on tällä hetkellä 26. Iissä on tullut esille kaksi uutta tartuntaa ja tartuntoja on yhteensä 46. Myös Utajärvellä on tullut esille yksi uusi tartunta ja tartuntoja on yhteensä 11. Simossa tartuntoja on edelleen 8 ja Vaalassa alle viisi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on edelleen epidemian perustasolla. Alueen koronakoordinaatioryhmä päätti säilyttää alueen suositukset ja rajoitukset ennallaan. Nuorisotiloja voidaan kuitenkin alueella jo avata. Ryhmä purkaa muita suosituksia ja rajoituksia kevään ja kesän aikana vähitellen ja hallitusti. Purkutoimia tehdään jatkossa kahden viikon välein ja niissä seurataan alueellista epidemiatilannetta ja kansallisia linjauksia. Tällä hetkellä suositukset ja rajoitukset ovat nuorisotilojen avaamista lukuun ottamatta voimassa 25.4. saakka.

”Tilanne on Pohjois-Pohjanmaalla helpottumaan päin. Meillä esille tulleet tartunnat ja laajat altistumisketjut ovat kuitenkin äärimmäisen tärkeä muistutus siitä, että perusohjeita on syytä edelleen noudattaa. Nyt kun rajoituksia hiljalleen puretaan, on edelleen käytettävä maskia, pysyteltävä kotona vähäisissäkin flunssan oireissa ja noudatettava turvavälejä sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa”, muistuttaa Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Länsi-Pohjan alueen pandemiatyöryhmä linjasi alueen olevan edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Alueella voimassa olevat suositukset jatkuvatkin edelleen, ja tällä hetkellä ne ovat voimassa 25.4. saakka. Pandemiatyöryhmä arvioi uudelleen mahdollisuutta rajoitusten purkamiseen kokouksessaan ensi viikolla. Länsi-Pohjan alueella on tavattu myös eteläafrikkalaista virusvarianttia, joka on hieman tartuttavampi virusmuoto kuin niin sanottu villityyppinen koronavirus.

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Liisa Cajan-Suokas, terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 040 630 1336, liisa.cajan-suokas@oulunkaari.comMuita uutisia