Oulunkaaren koronatilanne 17.3.2021

 

Oulunkaaren alueen koronatilanteessa ei toistaiseksi ole hiihtolomista huolimatta tapahtunut muutoksia. Uusia tartuntoja ei ole tullut esille viimeisen kahden viikon aikana, ja tartuntojen määrä on pysynyt ennallaan. Iissä tartuntoja on todettu 41, Pudasjärvellä 14, Simossa seitsemän ja Utajärvellä 10. Vaalassa tartuntoja on edelleen alle viisi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmät ovat kokoontuneet tällä viikolla ja molempien alueilla voimassa olevat suositukset jatkuvat edelleen 28.3. saakka. Epidemiatilanne on rauhoittumassa molempien sairaanhoitopiirien alueilla, mutta Länsi-Pohjassa Ylitorniolla on tullut esille laaja tartunta- ja altistumisketju, jossa tartunnan on saanut 22 henkilöä ja altistuneita on lukuisia. Tartunnan epäillään olevan peräisin ulkopaikkakunnalta. Muuntovirusta on havaittu sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Länsi-Pohjan alueella vähän ja tartuntojen lähteet on pystytty selvittämään. Tartunnat ovat olleet peräisin ulkomailta tai alueen ulkopuolelta tulleilta henkilöiltä.

”Ylitorniolla havaitut tartunnat ovat hyvä muistutus siitä, että kuuden hengen kokoontumisrajoitusta on syytä noudattaa. Ylimääräisten, ydinperheen ulkopuolisten kontaktien vähentäminen on siis nyt todella tärkeää. Vältetään siis isoja kokoontumisia ja vietetään esimerkiksi perhejuhlia etäyhteyksillä tai myöhäisempänä ajankohtana. Lähestyvä kesä tuo toivottavasti helpotusta tilanteeseen, sillä hengitystieinfektioiden leviäminen yleensä rauhoittuu valon lisääntyessä”, muistuttaa Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Ritva Väisänen, terveyspalveluiden palvelupäällikkö, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.comMuita uutisia