Oulunkaaren koronatilanne 21.4

Oulunkaaren kunnissa on viimeisen seitsemän päivän aikana tullut esille vain yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta on tullut esille Utajärvellä, jossa on nyt todettu yhteensä 12 tartuntaa. Iissä tartuntoja on edelleen 46, Pudasjärvellä 26, Simossa 8 ja Vaalassa alle viisi. Pudasjärvellä aiemmin esille tullut tartuntarypäs on saatu tukahdutettua eikä uusia tartuntoja ole tullut esille. Myös ryppääseen liittyviä karanteeneja on purettu ja muun muassa etäopetukseen siirretyt koululuokat ovat palanneet lähiopetukseen.

”Tilanne on nyt onneksi rauhoittunut eikä uusia laajoja altistumisketjuja ole tullut esille. Vapun aika meitä tietysti mietityttää, mutta uskomme ja toivomme, että kuntalaiset muistaisivat viettää vappuakin vastuullisesti – pidetään tällä tavalla tilanne jatkossakin hyvänä”, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä linjasi, että kulttuurilaitokset, kuten museot ja kirjastot, voivat avata ovensa terveysturvallisesti. Ryhmä myös jatkoi 10 hengen kokoontumissuositusta 9.5. saakka. Muut suositukset säilyvät ennallaan, ja tilannetta tarkastellaan uudestaan ensi viikolla liikuntapaikkojen avaamisen osalta. Länsi-Pohjan alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, ja rajoitusten ja suositusten voimassaolon aikaa on jatkettu 9.5. saakka. Joitakin lievennyksiä suosituksiin kuitenkin tehtiin: uimahallit voivat olla auki rajoitetusti yli 70-vuotiaille ja myös aikuisten ulkona tapahtuvat ryhmäliikuntalajit on sallittu.

Oulunkaari tiedottaa jatkossa alueen koronatilanteesta ja uusista tartunnoista sekä altistumisista tarpeen mukaan. Koronatilannetta voi seurata kuntayhtymän nettisivuilla osoitteessa www.oulunkaari.com/koronainfo.

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Liisa Cajan-Suokas, terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 040 630 1336, liisa.cajan-suokas@oulunkaari.comMuita uutisia