Oulunkaaren koronatilanne 24.3.2021

Pohjois-Pohjanmaan ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit ovat molemmat edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta koronatilanne on pysytellyt molemmilla alueilla edelleen rauhallisena. Oulunkaaren alueella uusia tartuntoja on kuluneen seitsemän päivän aikana tullut esille vain yksi. Tartunta on todettu Iissä, jossa tartuntojen määrä on tällä hetkellä 42. Pudasjärvellä tartuntoja on edelleen 14, Simossa seitsemän ja Utajärvellä 10. Vaalassa tartuntojen määrä on edelleen alle viisi.

Sekä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin että Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmät päättivät jatkaa voimassa olevia suosituksia 25.4. saakka. Suosituksia jatkettiin, koska äkilliset muutokset koronatilanteessa sekä muuntoviruksen leviäminen ovat edelleen mahdollisia. Myös lähestyvän pääsiäisen ennakoidaan lisäävän matkustamiseen liittyvää riskiä koronaviruksen leviämisestä.

”Hiihtolomien aika osoitti, että vastuullinen toiminta näkyy suoraan tartuntojen määrässä. Kiitos siis alueemme kuntalaisille siitä, että ohjeistuksia on jaksettu noudattaa. Vielä joudumme jatkuneita suosituksia noudattamaan, mutta mikäli tartuntamäärät ja ilmaantuvuusluvut jatkavat laskuaan, pääsemme suosituksia myös purkamaan”, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Liisa Cajan-Suokas, terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 040 630 1336, liisa.cajan-suokas@oulunkaari.comMuita uutisia