Oulunkaaren koronatilanne 31.3.2021

 

Oulunkaaren kuntien koronatilanne on pääsiäisen alla edelleen rauhallinen. Iissä on viimeisen seitsemän päivän aikana tullut esille yksi uusi tartunta, jonka jäljitystyö on onnistunut hyvin. Iissä tartuntoja on tällä hetkellä 43, Pudasjärvellä 14, Simossa seitsemän ja Utajärvellä 10. Vaalassa tartuntoja on edelleen alle viisi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue on yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan tautitilanteessa lähestytään perustasoa ja tartuntojen määrä on laskenut alueella viimeisen viikon aikana. Myös Länsi-Pohjan alue on epidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka tartuntatilanne on viime viikkoina rauhoittunut.

”Vaikka tilanne on rauhallinen sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Länsi-Pohjassa, on olemassa riski, että tilanne voi pahentua muun muassa pääsiäismatkailun takia. Nyt olisikin tärkeää, että pääsisäistä vietettäisiin samalla tavalla vastuullisesti kuin hiihtolomiakin”, sanoo Oulunkaaren terveyspalvelujohtaja Liisa Cajan-Suokas.

Oulunkaaren nettisivuille on julkaistu tietopaketti, jonka avulla korona-ajankin aiheuttamiin huoliin löytyy nopeasti tukea ja tietoa. Tietopankki kattaa valtakunnalliset ympäri vuorokauden avoinna olevat kriisipuhelimet, Oulunkaaren ja Oulun seudun omat päivystysnumerot sekä eri järjestöjen ylläpitämät tukisivustot, auttavat puhelimet ja chat-palvelut perheille, lapsille ja nuorille sekä mielenterveys- ja päihdeongelmiin. Sivu on koottu osana Oulunkaaren Tukiverkko-hanketta, jota on tukenut Euroopan sosiaalirahasto. Tietopaketti löytyy osoitteesta: https://www.oulunkaari.com/terveyspalvelut/sahkoiset-mielenterveys-ja-paihdepalvelut

”Tämä aika on monelle hyvin kuormittavaa. Onkin hyvä muistaa, että ongelmiin saa apua monelta eri taholta. Lähestyvä kesä ja rokotukset helpottavat tilannetta, mutta niitäkään ei kannata jäädä odottelemaan, jos tilanne tuntuu hankalalta – apua kannattaa siis rohkeasti myös pyytää”, muistuttaa Liisa Cajan-Suokas.

 

Liisa Cajan-Suokas, terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 040 630 1336, liisa.cajan-suokas@oulunkaari.comMuita uutisia