Oulunkaaren koronatilanne 7.4.2021

 

Oulunkaaren alueen kunnissa on viimeisen seitsemän päivän aikana tullut esille kuusi uutta koronavirustartuntaa. Pudasjärvellä tartuntoja on tullut esille neljä, ja tapauksiin liittyy laaja altistumisketju, jonka takia karanteeniin on asetettu mm. yksi alakoululuokka. Pudasjärvellä tartuntoja on tällä hetkellä 18. Iissä ja Simossa on molemmissa tullut esille yksi uusi tartunta. Tartuntojen kokonaismäärä Iissä on 44 tartuntaa ja Simossa kahdeksan. Utajärvellä tartuntojen kokonaismäärä on edelleen 10 ja Vaalassa alle viisi. Kaikki pääsiäisen aikana esille tulleet tartunnat on jäljitetty ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

”Laajat altistumisketjut muistuttavat aina siitä, kuinka helposti koronavirus leviää erilaisissa tapaamisissa. Ohjeistuksia on siis muistettava edelleen noudattaa. Karanteeniin asetettujen osalta tilannetta seurataan aina aktiivisesti. Jos altistumiskaranteeniin asetetulla ilmenee hengitystieinfektion oireita, on syytä mennä koronatestiin. Altistuskaranteeniin asetetun henkilön lähipiiri ei automaattisesti ole karanteenissa, jos kontaktia varsinaiseen koronapositiiviseen henkilöön ei ole”, sanoo Oulunkaaren terveyspalveluiden palvelupäällikkö Ritva Väisänen.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri linjasi alueen siirtymisestä epidemian perustasolle, sillä alueen ilmaantuvuusluvut ja tartuntojen määrä ovat pienentyneet. Ryhmä myös päivitti yksityistilaisuuksiin ja ryhmien kokoontumiseen liittyvää suositustaan: kokoontumissuositus on nyt 10 henkilöä aiemman kuuden hengen sijaan. Muita suosituksia ja niiden asteittaista purkamista tarkastellaan uudelleen ensi viikolla ja tällä hetkellä suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 25.4. saakka. Länsi-Pohjan alueen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu yhteen ensi viikolla eikä alueen rajoituksissa ja suosituksissa ole tullut muutoksia.

 

Lisätietoja:

Ritva Väisänen, terveyspalveluiden palvelupäällikkö, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.comMuita uutisia