Simon koronarokotustilanne 19.5.2021

 

Simossa rokotusvuorossa ovat:

-16-49-vuotiaat THL:n 1- ja 2-riskiryhmiin kuuluvat.

-Kaikki yli 50-vuotiaat, kuuluivat he riskiryhmään tai eivät (riittää, että täyttää 50 tänä vuonna).

 

Kuntalaisten tulee itse huolehtia, että he saavat rokoteajan. Jos olet rokotusvuorossa, varaa aika soittamalla, Simon rokotusnumero 08 5875 5013 palvelee ma-to klo 8-12. Myös lähiomainen voi varata ajan ikäihmisen puolesta. Henkilökunta soittaa ja tarjoaa aikaa vain siinä tapauksessa, että jollekin rokotepäivälle näyttäisi muuten jäävän vapaita aikoja. Simossa nettiajanvaraus ei ole toiminnassa, koska käytössä on eri potilastietojärjestelmä kuin muissa Oulunkaaren kunnissa.

Saatat kuulua 1- tai 2-riskiryhmään, jos sinulla on esim. elinsiirto, kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpä, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuais-, maksa- tai keuhkosairaus, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito, diabetes, lisämunuaisten vajaatoiminta, hengitystä haittaava neurologinen sairaus, downin oireyhtymä, vaikea sydänsairaus, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus.

Kuntalaisten tarvitsee varata vain ensimmäinen rokotus, sillä vahvistusrokotteen ajan saa ensimmäisessä rokotuksessa. Vahvistusrokotteen ajan voi vaihtaa vain erittäin hyvästä syystä.

Rokotteita tulee Oulunkaarelle nyt paljon enemmän kuin alkukeväästä, mutta toisaalta osa rokotteista menee vahvistusrokotuksiin. Tämän hetken arvion mukaan viimeisetkin rokotusryhmät saisivat ensimmäiset rokotteensa heinäkuussa. Rokotukset etenevät ikäluokka kerrallaan vanhemmista nuorempiin, ja tuorein tieto löytyy Oulunkaaren Facebook-tililtä ja nettisivuilta.

Ikäihmiset ja heidän omaishoitajansa saavat nyt vahvistusrokotteita.

– Asumisyksiköt huolehtivat asukkaidensa vahvistusrokotteista, mutta itsenäisesti asuvien ikäihmisten tulee nyt katsoa huolella, koska se vahvistusaika onkaan. Ensimmäisellä rokotuskerralla on annettu mukaan pieni kortti, josta aika näkyy, vs. perhekeskuskoordinaattori Kirsi Kähkönen muistuttaa.

Alle 65-vuotiaiden rokote on Comernity tai Moderna. THL:n linjauksen mukaan AstraZeneca-rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille, vaikka he sitä toivoisivat. Jos ensimmäinen rokote on ollut AstraZeneca, yli 65-vuotiailla myös vahvistusrokote on AstraZeneca, ja rokotetta ei voi valita. Jos taas ensimmäinen rokote on ollut AstraZeneca, ja henkilö on alle 65-vuotias, vahvistusrokote on joko Comernity tai Moderna.

Kela korvaa koronarokotusmatkat samalla tavalla kuin muut terveyspalveluihin tehdyt matkat. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Jos asiakas ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, hän voi saada korvauksen taksimatkasta. Tällöin asiakkaan pitää tilata taksi Lapin tilausnumerosta 0800 302 240.

Ensimmäisen rokotteen on Oulunkaarella saanut tällä hetkellä noin 11 300 henkilöä, ja toisenkin rokotteen saaneita on noin 1300 henkilöä. Rokotusmäärien tiedot päivittyvät parin päivän viiveellä.

– Oulunkaaren rokotusprosentti on valtakunnallisesti ja maakunnallisesti vertailtuna erittäin hyvä, terveyspalvelujohtaja Liisa Cajan-Suokas iloitsee.

 Muita uutisia