Simon koronarokotustilanne 28.5

 

Simossa rokotusvuorossa ovat kaikki yli 45-vuotiaat, kuuluivat he riskiryhmään tai eivät (riittää, että täyttää 45 tänä vuonna).

Varaa aikasi Simon koronarokotusnumerosta: 08 5875 5013 ma-to klo 8-12.

Kuntalaisten tarvitsee varata vain ensimmäinen rokotus, sillä vahvistusajan saa ensimmäisessä rokotuksessa.

Vahvistusrokotteen ajan voi vaihtaa vain erittäin hyvästä syystä. THL:n uuden linjauksen mukaan, jos on yli 65-vuotias ja on saanut ensimmäisen rokotteen AstraZenecaa, vahvistusrokotteeksi voi pyytää muun rokotteen. Pyyntö tulee tehdä soittamalla hyvissä ajoin rokotusnumeroon, vaihtoa ei voi tehdä enää rokotuspaikalla. Alle 65-vuotiaat saavat automaattisesti muun kuin AstraZeneca-rokotteen.

Tämän hetken arvion mukaan viimeisetkin rokotusryhmät saisivat ensimmäiset rokotteensa heinäkuussa. Rokotukset etenevät ikäluokka kerrallaan vanhemmista nuorempiin, ja tuorein tieto vuorossa olevasta rokotusryhmästä löytyy Oulunkaaren Facebook-tililtä ja nettisivuilta.

Ikäihmiset ja heidän omaishoitajansa saavat nyt vahvistusrokotteita.
– Itsenäisesti asuvien ikäihmisten tulee nyt katsoa huolella, koska se vahvistusaika onkaan. Ensimmäisellä rokotuskerralla on annettu mukaan pieni kortti, josta aika näkyy, vs. perhekeskuskoordinaattori Kirsi Kähkönen muistuttaa.Muita uutisia