Vahvistusrokotteen aikaa voi muuttaa vain puhelimitse ja hyvästä syystä

 

Kansallisen linjauksen mukaan esimerkiksi lomamatka ei ole riittävän hyvä syy vaihtaa vahvistusrokotteen aikaa.

Jos aikaa on muista syistä pakko vaihtaa, se tulee tehdä aina puhelimitse, jotta henkilökunta voi varmistaa, että rokotteiden väliin jää tarpeeksi viikkoja ja että kuntalainen saa oikean merkkisen, hänelle tarkoitetun, rokotteen.

-Vetoamme kuntalaisiin, että he tulisivat vahvistusrokotteelle heille annettuna aikana. Kun paljon ihmisiä pyrkii vaihtamaan saamaansa aikaa, se työllistää henkilökuntaamme kohtuuttomasti ja vie aikaa muulta hoitotyöltä, Oulunkaaren terveyspalvelujohtaja Liisa Cajan-Suokas pyytää.

Ajan siirtäminen on monimutkainen prosessi, sillä rokotteita varataan kullekin rokotuspäivälle tietty määrä. Yhdestä pullosta saa useita rokotteita, ja on tärkeää, että pullot tulevat kokonaan käytetyiksi ja rokotteita ei mene hukkaan.

 

SIMO: rokotusnumero 08 5875 5013 palvelee ma klo 8-12, ti-to klo 8-10
rokotuspaikka: Simon terveysasema, Varkkermontie 1

 

THL:n linjauksen mukaan, jos on yli 65-vuotias ja on saanut ensimmäisen rokotteen AstraZenecaa, vahvistusrokotteeksi voi pyytää muun rokotteen soittamalla hyvissä ajoin rokotusnumeroon. Vaihtoa ei voi tehdä enää rokotuspaikalla. Alle 65-vuotiaat saavat automaattisesti muun kuin AstraZeneca-rokotteen.

-Vahvistusrokotteen ottaminen on tärkeää. Vahvistusrokote parantaa rokotteen tehoa merkittävästi erityisesti viruksen erilaisia variantteja vastaan, Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen toteaa.Muita uutisia