Päivitettyä tietoa koronavirustilanteesta 9.3.2020

Oulunkaaren ky:

Koronavirusriski Oulun alueella ja Suomessa on edelleen hyvin pieni, eikä erityisjärjestelyihin ole tarvetta. Normaali käsihygienia riittää, myös monia tavallisia hengitystieviruksia on liikkeellä ja kausi-influenssaa esiintyy. Nykytilanteessa koronavirusinfektio voi Suomessa tulla kyseeseen, jos seuraavat kaksi kriteeriä täyttyvät:

  1. henkilöllä on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus
  2. ja lisäksi henkilö on
  • joko oleskellut Manner-Kiinassa (ei koske Hongkongia, Macaota eikä Taiwania), Etelä-Koreassa, Iranissa tai Italiassa (alueet Lombardia, Veneto, Piemonte ja Emilia-Romagna) 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua
  • tai ollut lähikontaktissa varmennetun koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua.

Etelä-Koreassa, Iranissa tai edellä mainituilla Italian alueilla oleskelleilla henkilöillä koronavirustartuntaa tulisi epäillä vain sellaisilla henkilöillä, jotka 25. helmikuuta alkaen saavat äkillisen hengitystieinfektion oireita. Pohjois-Italian hiihtokeskukset eivät pääsääntöisesti sijaitse näillä alueilla. Matkustamiseen Milanon lentokentän kautta ei liity suurentunutta tartuntariskiä.

Oireettomia epidemia-alueella oleskelleita ei tutkita.

Miten toimit, jos epäilet koronavirus-infektiota?

Jos epäilet koronavirusinfektiota, ole puhelimitse yhteydessä ensisijaisesti numeroon
040 825 1072 tai terveysasemallesi 08 5875 6900.

Lisätietoja koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n sivuilta: www.thl.fi

Simon kunta
Ratatie 6
95200 Simo
Puh. (016) 269 111
simon.kunta(at)simo.fi

Puhelinvaihde on avoinna kello

8.00 – 11.30, 12.15 – 15.15.