Yrittäjätiedote koronaan liittyen

Koronavirus vaikuttaa lähes kaikkeen yritystoimintaan, toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta. Kriisin myötä on käynyt selväksi yritystoiminnan arvo yhteiskuntamme hyvinvoinnin perustana. Konkreettisimmin tämä on tähän mennessä näkynyt julkisuudessa valtion yrityksille suuntaamissa rahoitus- ja verotusjärjestelyissä sekä yrittäjän työttömyysturvaan, työantajamaksuihin ja työvoiman sopeuttamiseen liittyvissä linjauksissa.

Valtion rahoituskokonaisuus kanavoituu Finnveran, Business Finlandin (BF) ja Elyn kautta. Pankit puolestaan ovat viestineet laajalla rintamalla joustovalmiudesta lainojen maksuaikataulujen sekä käyttöpääomarahoituksen suhteen. Suoran pankkirahoituksen ohella myös Finnveran rahoitus kanavoituu pankkien kautta. Jos asia tuntuu vähänkään ajankohtaiselta, niin yhteydenottoa pankkiisi ei kannata viivytellä.  

Business Finlandin avustuspohjaisiin (huom ! ei takaisin maksettava laina) korona-tuotteisiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Jos tuntuu, että ko tukien sisältö sopii yrityksesi tilanteeseen, niin hakemus kannattaa laittaa liikkeelle nopeasti. Nuissa BF:n avustuksissa on harvinaisen kevyt hakumenettely, kovalla tuki-%:lla.  Valitettavasti ko tuki ei ole toiminimiyrittäjien saatavilla. Ely-keskuksen uusien tukielementtien sisällöstä ei ole tätä kirjoitettaessa vielä varmaa tietoa.

Niin Finnvera, Business Finland, Ely kuin pankit ovat ilmaiseet rahoittavansa vain perusteiltaan kannattavaa liiketoimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että takana tulee olla kannattavaa liiketoimintaa ennen koronaa. Ko tuet eivät kata maa-ja metsätaloutta.

Linkit keskeisten viranomaisten korona-sivustoille: Finnvera, Business Finland, Ely-keskus, Verohallinto, Te-palvelut, Kela, Yritys-Suomi Talousapu – neuvontapalvelu, Valtioneuvosto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Muita informatiivisia sivuja: Suomen Yrittjäjien Kaikki koronasta yrittäjälle – sivusto, Nuorkauppakamarin ylläpitämä Tue paikallista yrittäjää Meri-Lappi facebook-ryhmä. Pankit ovat keskeisessä roolissa – käy oman pankkisi sivuilla !

Halutessasi voimme punnita asiaa yhdessä: jari.juusola@simo.fi, 040 6217115. 

Simon kunta
Ratatie 6
95200 Simo
Puh. (016) 269 111
simon.kunta(at)simo.fi

Puhelinvaihde on avoinna kello

8.00 – 11.30, 12.15 – 15.15.