Kasvomaskien jakelu vähävaraisille alkaa Oulunkaaren alueella 24.8

THL on antanut suosituksen kasvomaskien käytöstä. Pääsääntöisesti kasvomaskit hankitaan itse, mutta vähävaraiset ihmiset voivat saada maskeja maksutta.

Tarvittaessa maskeja voi hakea Oulunkaaren perhe- ja sosiaalipalvelupisteistä, joista niitä on saatavilla maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00 – 11.00. Myös kotihoito jakaa maskeja asiakkailleen tarvittaessa. Lisäksi maskeja jakavat myös Oulunkaaren seurakunnat, maskeja voi tiedustella omasta seurakunnasta.

Oulunkaaren sosiaali- ja palvelupisteet löydät seuraavista osoitteista:

  • Iin perhe- ja sosiaalipalvelupiste, Micropolis, Piisilta 1
  • Pudasjärven perhe- ja sosiaalipalvelupiste, Pudasjärven kaupungintalo, Varsitie 7
  • Simon perhe- ja sosiaalipalvelupiste, Simon kunnanvirasto, Ratatie 6, 1. krs.
  • Utajärven perhe- ja sosiaalipalvelupiste, Asematie 10
  • Vaalan perhe- ja sosiaalipalvelupiste, kunnanvirasto, Vaalantie 14

Jotta kasvomaskista on hyötyä, on sen käytössä oltava huolellinen. Maskia on käsiteltävä puhtain käsin eikä sitä saa käyttää, jos se vaikeuttaa hengitystä kohtuuttomasti tai muut terveydelliset syyt estävät sen käytön. Tarvittaessa asiasta kannattaa keskustella oman lääkärin kanssa. Kasvomaski ei sovellu lapsille, ja sitä suositellaan käyttöön vasta 15 vuoden iästä alkaen.

Oulunkaari suosittelee käyttämään maskia THL:n linjausten mukaisesti, kun:

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt karanteeniin maahantulopaikasta, kuten lentokentältä. Käytä maskia lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Tehokkain tapa torjua koronaviruksen leviämistä on edelleen hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälien noudattaminen (1 – 2 m).

 

Lisätietoja:

Mirva Salmela, perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja, Oulunkaari P. 050 592 4674, mirva.salmela@oulunkaari.com

Leena Pimperi-Koivisto, kuntayhtymän johtaja, Oulunkaari P. 050 395 0331, leena.pimperi-koivisto@oulunkaari.comMuita uutisia