Sähköinen rakennuslupa-asiointi

Simon rakennusvalvonta on ottanut 1.1.2019 käyttöön sähköisen asiointipalvelun. Kaikki rakentamiseen liittyvät luvat haetaan 1.1.2019 alkaen verkossa Lupapiste.fi-palvelussa.

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit hakea rakentamiseen liittyviä lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. Hakemukset ja aineistot välittyvät päätöksentekoa varten suoraan kunnan järjestelmiin.

Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa, kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäiset käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta.

Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen. Se ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta ja tekemään hakemuksen tai ilmoituksen ohjeiden ja valintojen avulla riittävän yksityiskohtaisesti. Rakennussuunnitelma ja muut liitteet liitetään hakemukseen pdf:nä. Piirustusten skannaaminen tulee tehdä luvanhakijan toimesta. Piirustuksista tulee toimittaa rakennusvalvontaan 1 sarja paperisena ja mittakaavassa tulostettuina.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa

  1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
  2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
  3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle “Osapuolet” -välilehdellä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomioithan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
  5. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen “Keskustelu” -ikkunan kautta.
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle “Hakemuksen jättäminen” -välilehdellä.

Katso myös