Lapin hyvinvointialue

Lapin hyvinvointialueen karttakuvaKuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi.

 

Lapin hyvinvointialue on maantieteellisesti Suomen laajin ja pohjoisin; se toimii neljässä kaupungissa ja 17 kunnan alueella. Lapin hyvinvointialue palvelee noin 177000 asukasta sekä Lapin matkailijoita.

Perusterveydenhuollon toiminta on jaettu neljään maantieteelliseen palvelualueeseen. Simo kuuluu lounaiseen palvelualueeseen (kartalla keltainen). 

Lapin keskussairaala Rovaniemellä on Suomen pohjoisin laajan päivystyksen sairaala ja se vastaa 15 kunnan erikoissairaanhoidon palveluista yhdessä perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon kanssa. Länsi-Pohjan keskussairaalan toiminta Kemissä on osittain ulkoistettu Mehiläiselle. 

Kokoukset ja pöytäkirjat

Hyvinvointialue on itsehallinnollinen alue, jonka ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jossa on 59 jäsentä eri puolilta Lappia. Valtuusto päättää muun muassa, miten palvelut järjestetään ja varat käytetään. Kokouksia voit seurata kokous-paikalla tai Youtube-kanavaltamme 

Aluevaltuuston ja muiden hyvinvointialueen luottamuselinten esityslistat ja pöytäkirjat ovat nähtävissä hyvinvointialueen nettisivuilla.


Katso myös