Työllistäminen
Yhdessä eteenpäin!
Työllisyyskoordinaattori
Simon kunnassa toimii työllisyyskoordinaattori, jonka tehtävänä on kuntalaisten työllistymistä edistävien palveluiden järjestäminen sekä näiden palveluiden koordinointi ja kehittäminen. Tavoitteena on työttömien työmarkkina-aseman ja toimeentulon parantaminen sekä työttömyydestä kunnalle aiheutuvien kustannusten vähentäminen. Työllisyyskoordinaattori on tavattavissa parhaiten ajanvarauksella puhelimitse ja sähköpostilla.
Kohderyhmä ja toiminnan painopisteet
Työllisyyskoordinaattorin palvelut kohdistuvat pääasiassa pitkään työttömänä olleisiin kuntalaisiin ja työttömiin nuoriin. Toiminnan painopistealueet ovat:
- kuntouttava työtoiminta
- palkkatukityöllistäminen
- työkokeilut
- yhdistys- ja yritysyhteistyö liittyen työllistämiseen
- hanketoiminta
Työllisyyskoordinaattori tarjoaa palveluitaan työnhakijalle ja työnantajalle. Työnhakijalle autetaan löytää yksilöllistä polkua työhakutilanteen selvittelyyn ja työelämään. Palvelun kautta voidaan tarjoa työtoiminta, työkokeilu, työllistymissuunnitelman laadinta ja palkkatukipaikka. Työnantajalle tarjotaan palvelu työkokeilun, palkkatuen ja oppisopimuskoulutuksen liittyvistä asioista.
Myös Kemin TE-toimisto palvelee Simon kunnan asiakkaita. Simon kunnan avoimet työpaikat löytyvät Kuntarekrystä ja TE-toimiston avoimista työpaikoista.
Meri-Lapin työllisyysalue
TE-palvelut siirtyvät kuntien toteutukseen 1.1.2025
Ensi vuoden alusta lähtien TE-palvelut siirtyvät kuntien tehtäväksi, kun valtion tähän saakka ylläpitämät työ- ja elinkeinotoimistot eli TE-toimistot lakkautetaan. Vuoden vaihteen jälkeen kunnat järjestävät työllisyyspalvelut osana peruspalveluitaan, samaan tapaan kuin se järjestää esimerkiksi sivistyspalvelut (eli päiväkotien, peruskoulujen ja lukioiden toiminnan).
Työllisyyspalveluiden on tarkoitus palvella sekä henkilö- että yritysasiakkaita, tarjoten neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen. Muutoksen perimmäisenä tavoitteena on parantaa koko maan työllisyyttä sekä tukea kuntien alueellista elinvoimaa.
Meri-Lapin työllisyysalue
Työllisyyspalvelut siirretään vuoden vaihteessa kuntien muodostamille työllisyysalueille, joiden työvoimapohja on vähintään 20 000 henkilöä.
Meri-Lapin työllisyysalueen muodostavat Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio. Alue on maantieteellisesti yhtenäinen ja työmarkkinoiden näkökulmasta hyvin toimiva. Meri-Lapin työllisyysalueella työvoimapohja on noin 25 000 henkilöä.
Yhdessä kuuden kunnan kesken muodostettu työllisyysalue tarjoaa Meri-Lapin alueelle avaimet menestyksekkäälle työllisyydenhoidolle sekä auttaa turvaamaan alueen elinvoimaisuuden myös tulevaisuudessa.
Mitä muutos tarkoittaa työnhakijalle tai työnantajalle?
Jos olet jo TE-palvelujen asiakas, sinun ei tarvitse tehdä mitään erityistä, vaikka palveluntarjoaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tällä sivustolla sekä kunnan omissa some-kanavissa. Saat lisätietoja muutoksesta myös omalta yhteyshenkilöltäsi TE-palveluissa. Tarvittaessa otamme sinuun yhteyttä vielä henkilökohtaisesti.
Jo nyt käytössä oleva Työmarkkinatori Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi) toimii myös jatkossa töiden ja tekijöiden kohtaamispaikkana. Olitpa sitten työnhakija tai työnantaja, Työmarkkinatorilta löydät työelämään liittyvää tietoa, palveluita sekä tietysti tiedon avoimista työpaikoista. Kirjautumalla Työmarkkinatorille pääset luomaan esimerkiksi työnhakuprofiilin tai työpaikkailmoituksen.
Mikäli tarvitset työllisyyspalveluita ensimmäistä kertaa, voit aina kääntyä oman kuntasi puoleen – me autamme ja ohjaamme sinua eteenpäin.
SimoRekry-tuki
Kunta tukee simolaisia tai Simossa toimipaikkaansa pitäviä yrityksiä, yhdistyksiä, järjestöjä, säätiöitä sekä muita elinkeinotoimintaa harjoittavia työnantajia työttömien työllistämisessä maksamalla SimoRekry-tukea työllistettävän henkilön palkkauskuluihin talousarviossa vuosittain vahvistettujen määrärahojen puitteissa.
Myöntämisen ehdot
Kunta maksaa SimoRekry-tukea:
– Yrityksille, yhdistyksille, järjestöille, säätiöille sekä muille elinkeinotoimintaa harjoittaville työnantajille 400€/kk enintään 8 kuukauden ajan.
– ammatillisiin perustutkinto-opintoihin perustuvaan oppisopimustyösuhteeseen työnantajalle 400€/kk enintään 3 vuoden ajan.
Työllistettävän henkilön tulee olla simolainen työtön työnhakija,
– joka on yli 29-vuotias ja työttömyys on kestänyt yli 12 kuukautta.
– joka on alle 29-vuotias ja työttömyys on kestänyt yli 6 kuukautta.
Työnantaja on velvollinen yhdessä työllistettävän kanssa selvittämään Te-toimistosta, onko työllistettävällä henkilöllä palkkatukioikeutta. Jos palkkatukioikeus on, täytyy työnantajan hakea sitä. Palkkatukioikeuden puuttuminen ei kuitenkaan estä SimoRekry-tuen saamista. Tietoa palkkatuesta ja sen hakemisesta saa Te-toimistosta sekä kunnan työllisyyspalveluista.
SimoRekry-tuen hakeminen
Tukihakemus jätetään Simon kunnalle kuukauden kuluessa työsuhteen alkamisesta. Hakemukseen liitetään kopio työsopimuksesta ja mahdollisesta TE-toimiston tekemästä myönteisestä palkkatukipäätöksestä. Hakemukset käsitellään ja hyväksytään ehdot täyttävien osalta saapumisjärjestyksessä sekä talousarviossa vuosittain vahvistettujen määrärahojen puitteissa. SimoRekry-tuki maksetaan kuukausittain jälkikäteen työnantajan lähettämän hyväksyttävän tilityshakemuksen perusteella. Tilityksen liitteenä tulee esittää jäljennös mahdollisesta palkkatukipäätöksestä sekä palkkatuen maksatushakemuksesta sekä tosite palkan ja sivukulujen maksamisesta tilitettävältä ajalta.
SimoRekry-hakemukset sekä tilityslomake liitteineen toimitetaan osoitteella:
Simon kunta, Työllisyyspalvelut
Ratatie 6
95200 Simo
Yhteystiedot
Marjo Nurmi
Työllisyyskoordinaattori
Puh. 040 354 7509