Ulkoliikuntapaikat

Simossa on lukuisia erilaisia ulkoliikuntapaikkoja. Tekonurmi urheilukentät sijaitsevat Simon Asemakylällä (Opintie, 95200), Maksniemessä (Maksniementie 25, 95230) ja Parpalassa (Maneesintie 1) on hiekkapohjainen kenttä, jotka soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi jalka- ja pesäpallon pelaamiseen. Lisäksi Maksniemen ja Simon koulun pihapiireistä löytyy laidalliset Ässäkentät, jotka soveltuvat monipuolisesti erilaisiin peleihin ja liikkumiseen tekonurmipäällysteen ansiosta. Tällä hetkellä (5/2024) Simon koulun ässäkenttä on purettuna uuden koulurakennuksen työmaan vuoksi. Kenttä pystytetään uudelleen, kunnes piha valmistuu.

Simon keskustassa (Lanssitie 6) on iso tekonurmipäällysteinen keskusurheilukenttä nimeltään Tuulivoima-areena. Areenalla järjestetään pesäpallo-otteluita ja se toimii myös Simon Kirin kotikenttänä.


Luistelukentät ja kaukalot löytyvät Simon yläkoulun pihasta (Sahatie 4) ja Maksniemen koulun pihasta (siikatie 5) sekä urheilukentältä (Maksniementie 25).


Frisbeegolfradat löytyvät Malinin kuntoradalta ja toinen Simon koulun pihapiiristä.


Uusia lähiliikuntapaikkoja rakennetaan. Avantouintipaikka tulee Simoniemen uimarannan viereen (Kalasatamantie 11, 95220 Simo), minne on suunnitteilla myös uusi kioskirakennus. Malinin kuntoportaat valmistuvat kesän aikana. Malinissa (Pohjoispuolentie 59b) on hyvä ampumarata, jota parhaillaan kunnostetaan yhteistyössä riistanhoitoyhdistyksen, paikallisten metsästysseurojen ja reserviläisten kanssa. Muutostöiden arvioitu valmistuminen on kesän 2024 aikana. 


Selainpohjaisesta karttapalvelusta InfoGIS Simo löytyy kattavasti tietoa kunnan virkistys- ja liikuntapaikoista, nähtävyyksistä ja suositelluista käyntikohteista sekä paljon muuta.

Reitit

Tavoitteena on, että kaikki Simon kunnasta löytyvät liikuntapaikat ja ulkoilureitit lisätään syksyn 2024 aikana liikunnan paikkatietojärjestelmään osoitteeseen lipas.fi. 

Kuntoradat ja latutiedotteet

Osa kuntoradoista ja -reiteistä toimivat kesäisin myös maastopyöräilyreitteinä kävelyn, juoksun ja muun lenkkeilyn ohessa. Kuntoratoja ryhdytään työstämään latupohjiksi ja laduiksi lumien tultua, jolloin niillä on sallittua liikkua vain suksilla.  Ratojen karttasijainnit löydät tästä, joista voit seurata talvisin myös latujen reaaliaikaista kunnossapitoa.  Maksniemen kuntolatu ja Malininkankaan kuntorata/latu on valaistut ja molempien reittien pituus on 6km. Merilatu on 15,5km ja Sinikosken latu 6,5km.  Palokankaan kuntorata/latu on valaistu ja reitin pituus 3km. Ylikärpässä kulkee myös 3,6km latu, jota ylläpitävät kyläläiset (Valajanaavantie 13 ja Ranuantie 517). Simon yläkoulun pihasta lähtee yhdyslatu Maliniin, joka on myös valaistu.

Yhteystiedot

Vesa Pitkäkari

Liikuntapaikkojen kunnossapito

Kunnossapito

Hyödylliset linkit