Eläinlääkintähuolto

Meri-Lapin ympäristöpalvelut vastaavat tuotantoeläinten, hevosten ja lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyksestä ja perusterveydenhuollosta Tornion ja Kemin kaupunkien sekä Keminmaan, Simon ja Tervolan kuntien alueella. Simon eläinlääkärin vastaanottotilat ovat Simon Asemakylällä osoitteessa Ratatie 6 (Kunnanviraston siipirakennus, käynti rakennuksen takaa).

Eläinlääkärit

Eläinlääkärien yhteinen puhelinnumero on 0600 19030 ja yhteinen sähköposti, josta tavoitat myös mahdolliset sijaiset: simonelainlaakarit@tornio.fi. Kiireelliset asiat ja ajanvaraustiedustelut tulee hoitaa vain puhelimitse.

Puhelinaika ajanvarauksille yms. kiireettömille asioille arkisin kello 8.00 – 9.00.

Muuna aikana potilastyöstä johtuen emme välttämättä aina ehdi vastaamaan puhelimeen heti. Kuuntele vastaajan ohjeet ja kiireellisissä tapauksissa jätä viesti ja yhteystietosi vastaajaan.

Keskitetty päivystyspuhelinnumero on 0600-19030, josta puhelu ohjautuu päivystävän eläinlääkärin puhelimeen soitonsiirron kautta.

Päivystysaikana (muulloin kuin arkipäivisin klo 08-15) puhelut ovat maksullisia (klo 08 – 21: 2,54 €/min, klo 22 – 08: 5,11 €/min).

Löytöeläimet

Kunnan tulee eläinsuojelulain mukaan huolehtia alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Simon kunta on tehnyt löytökoirien ja kissojen sekä muiden pieneläinten talteenotosta ja säilytyksestä sopimuksen. Toiminnasta vastaa Kuivaniemen Koirahoitola Kari Meriläinen. Koirahoitolan osoite on Kuusistontie 15, 95100 Kuivaniemi ja puhelinnumero 040 720 0506.

Löytöeläimiä säilytetään vähintään 15 vrk:n ajan, mikäli omistaja ei ole eläintään sitä ennen noutanut. Omistaja voi noutaa eläimensä hoitolasta maksettuaan talteenotosta ja säilytyksestä aiheutuneet kustannukset. Mikäli eläimiä ei noudeta, pyritään niille löytämään sijaiskoti.

Eläinsuojelu

Alueen valvontaeläinlääkärinä toimii ELL Elli Hemminki, puh. 040 630 4990 säpo etunimi.sukunimi@tornio.fi. Eläinsuojeluasioissa tulee olla yhteydessä suoraan valvontaeläinlääkäriin. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä tapauksissa voitte ottaa yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin tai poliisiin.

Yhteystiedot

Simon kunnaneläinlääkäri ELL
Laura Liimatta

Klinikkaeläintenhoitaja
Pia Vääräkangas


Katso myös