Yritystoiminta

Yritystoiminta Simossa

Simossa on kattava palvelurakenne. Palvelurakenteen rungon muodostavat kunnan ja yhdistystoimijoiden ohella kuntamme n. 160 aktiivista yritystä. Lukumääräisesti merkittävimmät toimialat ovat: rakentaminen, kuljetus- ja varastointi sekä tukku- ja vähittäiskauppa. Matkailuelinkeinot ovat tällä hetkellä selkeästi kasvussa oleva toimiala. Maa-, metsä- ja turvetuotannon aluetaloudellinen merkitys on huomattava. Tuuli- ja aurinkovoiman osalta Simo on lappilainen edelläkävijä.

Yritystoiminnan aloittaminen

Suunnitteletko yrityksen perustamista Simoon? Tule juttelemaan liikeidestasi jo varhaisessa vaiheessa elinkeinokoordinaattorin kanssa –  mietitään yhdessä sinulle sopivat tavat edetä.

Käytännössä ensi vaiheessa testataan idean kantavuus alustavin talouslaskelmin, Yritystulkki-sovellusta hyödyntäen. Liikeidean osoittautuessa toteutuskelpoiseksi ja taloudellisesti kannattavaksi seuraava vaihe on liiketoimintasuunnitelman työstäminen, tarkempine talouslaskelmineen – Nämä paitsi konkretisoivat asian sinulle itsellesi, niin niillä on käyttöä myös rahoittajien ja viranomaisten suuntaan asioidessasi. Elinkeinokoordinaattorilta saat apuja myös muissa yritystoiminnan aloittamiseen liittyvissä osa-alueissa. Käytössämme on laaja yhteistyöverkosto, niin viranomaisten, asiantuntijoiden kuin rahoittajien osalta.

Sivun reunaan on liitetty keskeisiä yritystoiminnallisia linkkejä – kannattaa tutustua linkkien takaa aukeavan yhteistyöverkostomme tarjontaan. Uutta yritystoimintaa suunnittelevia palvelee myös Torniosta käsin toimiva Team Botnia.

Yritystoiminnan kehittäminen

Messuavustus

Kunta tukee yritysten messuosallistumista tai suoramyyntitapahtumaan osallistumista 50 %:lla toteutuneista kustannuksista, enintään 200 euroa/vuosi.

Otatko yhteyttä kuntaan simon.kunta@simo.fi tukihakemusta varten.

 

Yritystoiminnassa muutostarpeita? Yrityksen elinkaari on moninainen, yrityskohtainen.  Kunta on luonnollisesti kiinnostunut toimivien yritysten säilymisestä, kehittymisestä. Olipa sinulla sitten toiminnan ylläpitoon/ laajentamiseen/ sopeuttamiseen/ yrityksen jatkuvuuteen liittyviä suunnitelmia, niin kuulemme niistä mielellämme ja autamme mahdollisuuksiemme mukaan. Taustaltamme löytyy vahva yhteistyöverkosto, niin viranomaisten, rahoituksellisten kanavien kuin asiantuntijapalveluiden osalta.

Yritystontit ja toimitilat

Kunta vuokraa ja myy liike- ja teollistontteja mm. Asemakylän ja Maksniemen alueelta. Vapaana olevat yritys-/teollisuustontit löydät tonttipörssistä.

Simon kunnalla on myös erilaisia tiloja vuokrattavana yritysten käyttöön. Keskustelemme mielellämme yrityksenne tilatarpeista ja niiden ratkaisuvaihtoehdoista.

Simolaisia yrityksiä

Simossa on kattava yrityskanta, joista löydät niin palveluja kuin tuotteita. Simolaisia yrityksiä – listasta löydät pääosan aktiivisesti toimivista simolaisista yrityksistä. Listassa olevien ohella Simon keskustasta löytyy mm. kaksi elintarvikekauppaa, apteekki, huoltamotoimintaa.

Meri-Lapin yritys- ja palveluhakemistosta löydät tietoa Meri-Lapin alueella toimivista yrityksistä. Ko sivustolla voit hakea tietoa kuntatasolla.


Katso myös