Maaseudun yritysten väliaikaiset koronatuet ovat edelleen haettavissa

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki auttaa yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja tuotantohäiriöiden takia. Tuen tavoitteena on helpottaa yritysten sopeutumista poikkeustilanteeseen ja jatkamaan toimintaansa kannattavasti sekä turvaamaan työpaikkoja siirryttäessä kohti normaaliolosuhteita.

Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita. Tuki ei siis koske ns. perusalkutuotantoa – edellyttää jalostamista ja myyntiä.

Maatilan yhteydessä harjoitettavan yritystoiminnan tulee olla saman y-tunnuksen alla harjoitettavaa muuta yritystoimintaa kuin maataloutta, metsätaloutta tai kalataloutta – muita toimialarajoituksia sille ei ole. Muut yritykset kuin maatilakytkentäiset yritykset ja maataloustuotteita myyvät ja jalostavat mikroyritykset eivät kuulu tämän tuen piiriin.

Tarkat tiedot ed. tukeen ja sen hakemiseen liittyen löydät tämän linkin takaa. Tuki haetaan Hyrrä-asiointipalvelussa. Päätöksen tekee paikallinen Ely-keskus.

Huom ! Maatalouden alkutuotantoon ja kalatalouteen Elyllä on erilliset koronaperustaiset tukijärjestelmänsä: alkutuotannon väliaikainen tuki ja kalatalouden väliaikainen tuki

 

Mikäli tuki/-et askarruttavat, niin voidaan miettiä asiaa yhdessä:

Voit olla yhteydessä kuntaan: 040 6217115Muita uutisia