Exilion rakennuttaa paraikaa Simoon yhtä Suomen suurimmista aurinkopuistoista. Työt ovat edenneet telineiden pystytykseen. Työt näkyvät simolaisten arjessa muun muassa kuljetusten kautta ja uusina kasvoina, sillä työmaan vahvuus nousee 60 henkilöön syksyn aikana. 

Simon aurinkopuiston työt ovat alkaneet suunnitellusti maatöillä, johon on kuulunut myös puuston poistoa. Tällä hetkellä alueelle kuljetetaan jo telineitä ja pian alkavat myös paneelitoimitukset. Simolaisille kuljetukset näkyvät rekkaliikenteen lisääntymisenä.

Työmaalla on lisäksi käynnissä tällä hetkellä telineiden paalutus ja seuraavaksi edetään telineasennuksiin.

Työmaalla työskentelee tällä hetkellä 14 henkilöä, mutta töiden edetessä määrä lisääntyy syksyn ja kevään aikana jopa 60 henkilöön. Työntekijöiden joukko on kansainvälinen ja koostuu muun muassa Suomesta ja Baltian maista tulevista ammattilaisista. Töitä johtaa suomalaisen Solarigo Systems Oy:n tiimi.

Vuoden 2025 jälkimmäisellä puoliskolla valmistuvan puiston vuosituotanto on noin 65 000 MWh, joka vastaa noin 26 000 kerrostalokaksion keskimääräistä sähkön vuosikulutusta. Simon aurinkovoimala muodostaa yhdessä Exilionin Simossa jo sijaitsevien tuulivoimaloiden kanssa niin sanotun hybridivoimalan eli samassa sähköliittymässä on sekä aurinko- ja tuulivoimaa että sähkövarasto.

Simon hanke on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä 8,9 miljoonaa euroa investointitukea. Tuki on osa Euroopan unionin, Next Generation EU vihreän siirtymän rahoitusta.

Lisätietoja:

Toni Perez, OSG Viestintä, p. 0400 630 063, toni.perez@osg.fi

Liitteet

dji_fly_20240603_142920_0002_1717414803120_photo.jpgMuita uutisia