Simon kunta haluaa huolehtia jatkossakin lapsiperheistä

 

Vauvarahasta pysyvä käytäntö Simoon

Simon kunnanvaltuusto hyväksyi yksituumaisena 5 000 euron vauvarahan jatkamisen pysyvänä käytäntönä. Kunnanjohtaja Vivi Marttila iloitsee vauvarahan jatkosta: ”Kolmen vuoden vauvarahakokeilu toi toivottua positiivista vipinää kuntaan ja olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme jatkossakin tukea perheitä vauvarahan avulla.”

Vauvarahan saamisen edellytys on, että perhe on kirjoilla Simon kunnassa viisi vuotta lapsen syntyhetkestä eteenpäin. Vauvarahaa jaetaan tuhat euroa vuodessa, viiden vuoden ajan.

 

Simon kunta hankkii lisätilaa varhaiskasvatuksen tarpeisiin

Vauvaraha näkyy kunnassa myös lisääntyneenä muuttoliikkeenä, joka on tuonut uusia lapsia niin kouluihin kuin varhaiskasvatukseenkin. Uusien pikkukuntalaisten myötä tilantarve varhaiskasvatuksessa on lisääntynyt.

Lisääntyneen tilantarpeen ratkaisemiseksi kunta on päättänyt ostaa Päiväkoti Tiitiäisen tilat. Marttilan mukaan uudet tilat sijaitsevat ihanteellisesti aivan Simon päiväkodin vieressä, samassa korttelissa Simon koulun kanssa. Näin ollen tiloja voidaan tarvittaessa hyödyntää myös aamu- ja iltapäivätoimintaan.Muita uutisia