Liikunta

Liikuntatoimen painopistealueina ovat terveys-ja kuntoliikunta ja hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Huolehditaan lähilikuntapaikkojen kunnosta ja varustuksesta sekä toimintojen kehittämisestä tasapuolisesti koko kunnan alueella.

Liikunta ja ulkoilu

Liikuntatoimen tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä omaehtoisen liikkumisen/ fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Yhteistyössä eri seurojen/ järjestöjen/ yhdistysten kanssa järjestettävillä erilaisilla liikuntatapahtumilla ja kuntokampanjoilla on merkittävä rooli terveyttä edistävässä liikunnassa.  Kunnan ylläpitämät liikuntapaikat, niistä huolehtiminen ja niiden kehittäminen, ovat pienessä kunnassa todella tärkeät. Simossa on hyvät mahdollisuudet perusliikunnan harrastamiseen.

Simolaisilla liikunta- ja urheiluseuroilla sekä järjestöillä on mahdollisuus hakea vuosittain avustusta toimintansa järjestämiseen / kehittämiseen. Hakuaika 31.3. ja avustushakemuslomake löytyy lomakkeista.

Liikuntapaikat

Urheilukentät ovat Simon Asemakylällä ja Maksniemessä. Simossa on lisäksi tekonurmikenttä, joka on kesällä pesäpalloharjoitusten/-pelejen sekä yu-kilpailujen pitopaikka. Maksniemessä on hiekkakenttä, jossa pelataan kesäisin jalkapalloa, pesäpalloa ja yleisurheillaan. Parpalan maneesi toimii jalkapallokenttänä.

Valaistut ladut / kuntoradat löytyvät Malininkankaalta, Maksniemestä, Palokankaalta, Ylikärpästä. Lisäksi Simon yläkoulun pihasta lähtee yhdyslatu Maliniin.

Luistelukentät ja kaukalot löytyvät Simon yläkoulun pihasta, Simoniemestä, Maksniemen koulun pihasta ja urheilukentältä.

Ässäkentät ovat Simon alakoulun pihassa ja Maksniemen koulun pihassa.

Kuntosalit sijaitsevat Simon Asemakylällä. Asemakylän salille rekisteröidytään osoitteessa https://wp.simo.fitnessbooker.fi. Kirjautumisen jälkeen ensimmäisellä kerralla haetaan kulkulätka kunnantalolta vapaa-aikatoimistosta tai hallintosihteeriltä. Kirjautuessa voi myös verkkopankissa maksaa kuntosalin käyttömaksun.  Tässä Ohjeet kirjautumisen jälkeen.

Toinen kuntosali on Maksniemessä.  Sinne haetaan avain kunnantalolta, avainpanttimaksu käteisellä 25€ . Muuten kuntosalin käyttömaksu peritään laskulla. Kuntosalimaksuihin käyvät E-passi, Smartum, Tyky-setelit sekä Edenred. Ylikärpässä on kyläläisten kuntoilutila. Talviuintipaikka on Simoniemen kalastamassa. 9- väyläinen Frisbeegolfrata on Malinin kuntoradalla ja toinen Simon koulun pihapiirissä.

Tilojen vuokraus ja koulutilojen käyttövuorot

Malinin toimintakeskuksen vuokraus vapaa-aikatoimistosta. Simolaiset 60€/vrk, muut 80€/vrk, saunamaksu 10€/vrk.

Koulujen liikuntasalien käyttövuorot haetaan vuosittain lomakkeella ja toimitetaan koulun johtajalle.


Katso myös