Liikunta

Liikuntatoimen painopistealueina ovat terveys-ja kuntoliikunta ja hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Huolehditaan lähilikuntapaikkojen kunnosta ja varustuksesta sekä toimintojen kehittämisestä tasapuolisesti koko kunnan alueella.

Liikunta ja ulkoilu

Liikuntatoimen tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä omaehtoisen liikkumisen/ fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Yhteistyössä eri seurojen/ järjestöjen/ yhdistysten kanssa järjestettävillä erilaisilla liikuntatapahtumilla ja kuntokampanjoilla on merkittävä rooli terveyttä edistävässä liikunnassa.  Kunnan ylläpitämät liikuntapaikat, niistä huolehtiminen ja niiden kehittäminen, ovat pienessä kunnassa todella tärkeät. Simossa on hyvät mahdollisuudet perusliikunnan harrastamiseen.

Simolaisilla liikunta- ja urheiluseuroilla sekä järjestöillä on mahdollisuus hakea vuosittain avustusta toimintansa järjestämiseen / kehittämiseen. Hakuaika 31.3. ja avustushakemuslomake löytyy lomakkeista.

Liikuntapaikat

Urheilukentät ovat Simon Asemakylällä ja Maksniemessä. Simossa on lisäksi tekonurmikenttä, joka on kesällä pesäpalloharjoitusten/-pelejen sekä yu-kilpailujen pitopaikka. Maksniemessä on hiekkakenttä, jossa pelataan kesäisin jalkapalloa, pesäpalloa ja yleisurheillaan. Parpalan maneesi toimii jalkapallokenttänä.

Valaistut ladut / kuntoradat löytyvät Malininkankaalta, Maksniemestä, Palokankaalta, Ylikärpästä. Lisäksi Simon yläkoulun pihasta lähtee yhdyslatu Maliniin.

Luistelukentät ja kaukalot löytyvät Simon yläkoulun pihasta, Simoniemestä, Maksniemen koulun pihasta ja urheilukentältä.

Ässäkentät ovat Simon alakoulun pihassa ja Maksniemen koulun pihassa.

Kuntosali sijaitsee Simon Asemakylällä, osoitteessa Sahatie 7. Asemakylän salille rekisteröidytään osoitteessa https://www.simonkunnankuntosali.fi/. Kirjautumisen jälkeen ensimmäisellä kerralla haetaan kulkulätka kunnantalolta vapaa-aikatoimistosta. Kirjautuessa voi  Aseman kuntosalille verkkopankissa maksaa kuntosalin käyttömaksun.

Vuorot 2024 kuntosali 2024

Kuntosalimaksuihin käyvät E-passi, Smartum, Tyky-setelit sekä Edenred. Ylikärpässä on kyläläisten kuntoilutila. 9- väyläinen Frisbeegolfrata on Malinin kuntoradalla ja toinen Simon koulun pihapiirissä.

Linkki Simon kunnan liikuntapaikoille:

https://kartat.sweco.fi/simo-liikuntapaikat

 

 

Tilojen vuokraus ja koulutilojen käyttövuorot

Malinin toimintakeskuksen vuokraus vapaa-aikatoimistosta. Simolaiset 100€/vrk, muut 150€/vrk.

Koulujen liikuntasalien käyttövuorot haetaan vuosittain lomakkeella ja toimitetaan koulun johtajalle.


Katso myös